Články

Navigačný panel

Ako stahovať videá z YouTube.com

Tu si ukážeme ako si stiahnuť takmer akékoľvek video zo stránky youtube.com bez nutnosti inštálacie daľších programov či iba zásuvných modulov tzv. plogin na Windows XP s Internet Explorer-om



No musíme mať:
1.) OS Windows XP (na ostatných to nemám odskúšané)
2.) Intnernet Explorer (je to súčasť kazdeho Windowsu, akúkoľvek verziu, daľej už len IE)

Krok 1 - Video ktoré chceme stiahnuť, si cez IE pozrieme (nemusíme ho pozerať ale musíme ho nechať načítať celé)

Krok 2 - Zobrazíme si súbory ktoré si stahuje náš IE.

C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary\Internet Files
..červená farba znamená partrícia na ktorom máme spustený Windows a zelená farba znamená názov užívateľa pod ktorým sme práve prihlásený ale musíme mať Windows samozrejme v jazyku ENG, každy jayzk ma tu cestu tiež preloženu, alebo možme použiť inú cestu:
START > CONTROL PANEL > INTERNET OPTION > GENERAL > v časti Browser Histori SETTING > VIEW FILES

Krok 3 - V zložke sa nám môže zobraziť veľa súborov. Ten náš, nájdeme podľa dátumu a času, alebo podla formátu (FLV / MP4). Ale pozor! Formát sa vám správne zobrazý len ak si kliknete na súbor pravým tlačítkom na myši a dáte Vlastnosti/Proparties. Po novom to už nenájdete podľa tohto formátu v názve súboru. Video sa začina názvom "videoplayback...". Samozrejme ak používate ako prehliadač IE tak si môžte pred vykoaním tohto návodu vymazať históriu a všetky pod. súbory. Ak sme ho našli, tak ho skopírujeme odtial niekde inde, napriklad na plochu, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.

Krok 4 - sú dve možnosti

- A) Súbor premenujeme na formát AVI. Čiže zmeníme koncovku z .flv na .avi prípadne .mpg . Ak máme dobré kódeky tak by nám mal íst normálne prehrať.

- B) Pomocou konvertera napr. SUPER (ten má stym ale trochu problémy) alebo si nejaky vygooglime. Sú na to špecializované programy, jeden sa nachádza aj na tejto stránke napr. Pazera, kt. sa nachádza v rubrike SUPER. Cez takýto konverter si zmeníme formát z pôvodného ( .flv ) na nejaký normálny ( komapatibilný ) napr. spomínane .avi alebo .mpg .

Krok 5 - Teraz by nám to malo íst normálne prehrať. Možno ste si všimli že k stahovaniu z youtube nepotrebujete žiadny špeciálny program. A ak máte nainštalované aspom základné kódeky tak nepotrebujete vôbec nič.


Príspevok pridaný dňa: 16.08.2011 od užívatela: Dodoslav.
Zanechat komentár:

Nick:

Správa: